هتلداری
تحصیل در رشته هتلداری ،فرصت های شغلی متنوع و هیجان انگیزی را برای شما فراهم میکند. از جمله مزایای آن می توان به این مورد اشاره کرد که ، سبب آشنایی با فرهنگ سایر کشورها میشود. از جمله موضوعات دیگری که با قبولی در این رشته با آن ها آشنا خواهید شد شامل، منوشناسی، منونویسی، شناخت انواع تجهیزات پذیرایی، رزرواسیون، انواع غذاها، بهداشت در محیط و غیره میباشد.
توانایی های لازم مدیریت هتلداری:
شما در این رشته هر آنچه را که لازمه ی مدیریت هتلداری است را آموزش میبینید. از جمله آموزش هایی که به شما داده میشود شامل، بازاریابی، مدیریت هتل، مدیریت پذیرایی، خانه داری و غیره است. اغلب دانشجویان در این حوزه باید به زبان انگلیسی به علاوه یک زبان دیگر که می تواند شامل عربی، آلمانی، فرانسوی و … باشد، آشنایی داشته باشند.
مدیریت هتل را زیرمجموعه گردشگری در نظر گرفت. مورد بعدی داشتن روابط اجتماعی بالاست، به همین دلیل برای جذب پرسنل داشتن توانایی های لازم و برخورد خوب، ضروری است. اگر در این آموزش ها حرفه ای شوید قطعاً بازارکار رشته هتلداری برای شما پرسود خواهد بود.
دروس مدیریت هتلداری
دروس پایه این رشته شامل اصول سازمان و مدیریت، تاریخ ایران، اصول حسابداری، شناخت و کاربرد کامپیوتر، مبانی جامعه شناسی، مبانی کشور شناسی، کلیات اقتصاد، روانشناسی اجتماعی، عوارض و نتایج توریسم و شناخت فرهنگ اقلیتهای ایران می شود.
واحدهای اصلی در دروس رشته هتلداری، شامل حقوق کار وتأمین اجتماعی، بهداشت و کمکهای اولیه، کاربرد کامپیوتر در صنعت جهانگردی و هتلداری. تجزیه و تحلیل مسائل اجتماعی ایران، مدیریت بازاریابی و تبلیغات. اقتصاد جهانگردی، قوانین و مقررات حقوق صنعت جهانگردی و هتلداری، روابط عمومی. شناخت روحیات ملل، شناخت صنعت جهانگردی، مبانی مردم شناسی، نقشهخوانی و آشنائی با نقشهها. جغرافیای جهانگردی عمومی، جغرافیای جهانگردی ایران. گذراندن اوقات فراغت، زبان دوم (یکی از زبانهای آلمانی، فرانسه یا عربی، زبان انگلیسی) میشود.
دروس تخصصی این رشته نیز شامل، خدمات رستوان، شناخت تأسیسات اقامتی و پذیرایی و تشکیلات آن، حسابداری هتلداری، پذیره، اصول تغذیه و رژیمهای غذائی، شیرینیپزی، آشپزی، محاسبه قیمت تمام شده . بهداشت مواد غذائی، بهداشت کار و ایمنی، شناخت و نگهداری تاسیسات هتل، خانهداری، زبان انگلیسی تخصصی، کار آموزی می شود.
گرایش های هتلداری
گرایش های مقطع کارشناسی این رشته،تنها هتلداریست. برای تحصیل در این گرایش لازم است حدوداً 4 سال زمان بگذرانید و به علاوه حتماً زبان انگلیسی خود را تقویت کنید.
در مقطع ارشد، برای این رشته گرایش های برنامه ریزی توسعه جهانگردی و مدیریت بازاریابی جهانگردی مجموعه مدیریت جهانگردی ارائه شده است.
دروس مشترک مقطع کارشناسی ارشد مدیریت هتلداری :
- سمینار در مسائل جهانگردی
- مدیریت اکوسیستمهای طبیعی
- برنامهریزی جهانگردی در کشورهای در حال توسعه
- مدیریت استراتژیک گردشگری
- مدیریت اکوسیستمهای طبیعی
- سمینار در مسائل جهانگردی
- ارزیابی طرحهای توسعه جهانگردی
- محیط ملی و بینالمللی تجارت و گردشگری
- حسابداری مدیریت در صنعت جهانگردی
- مدیریت کیفیت جامع در صنعت جهانگردی
- مدیریت منابع انسانی در صنعت جهانگردی
- روشهای کمی در جهانگردی
- اصول مدیریت و بازاریابی خدمات
- خط مشی گذاری در صنعت جهانگردی
- سامانههای اطلاعاتی در صنعت جهانگردی
بازار کار و آینده شغلی این حوزه در ایران
از آنجایی که بازارکار و نحوه فعالیت در هتل ها و رستوران ها تقریبا به صورت تمام وقت است و حتی آخر هفته ها و تعطیلات نیز باید در محل کار حاضر باشید ،فعالیت باید به صورت حرفه ای و شیک انجام شود.
در سالیان اخیر تمرکز زیادی روی صنعت گردشگری گذاشته اند،به همین دلیل بازارکار این رشته پیشرفت چشمگیری دارد. افرادی که از این رشته فارغ التحصیل می شوند، بسته به نوع سمتی که دریافت می کنند، میزان دریافت حقوق متفاوتی خواهند داشت.
-عموماً مسئولیت هایی که به عهده افراد فارغ التحصیل می گذارند شامل موارد زیر است:
- استخدام، آموزش و نظارت پرسنل
- مدیریت هزینه ها
- نگهداری سابقه آماری و مالی
- برنامه ریزی و مدیریت اتاق ها
- ارتباط با مشتری
- ترویج و بازاریابی تجارت
- بررسی رعایت کلیه قوانین
فرصت های شغلی هتلداری چیست؟
فرصت های شغلی مدیریت هتلداری شامل این موارد است :
مدیریت هتل، مدیریت گردشگری، مدیریت تشریفات، مدیریت غذا. صندوق داری، مهمانداری هواپیما، کشتی های مسافرتی، رزرویشن هتل.
آشپزی و قنادی، واحدهای پذیرایی و اقامتی، موسسات ملی و جهانگردی! شرکت های حمل و نقل هوایی به عنوان تور لید، کارمند فروش بلیط و…کار در هتل ها. پانسیون ها و مراکز اقامتی دولتی و غیر دولتی، مدیر یا کارمند پذیرایی در رستوران ها.
تالارها، کافی شاپ ها، متصدی امور پذیرش و اطلاعات، متصدی امور طبقات و منسوجات، متصدی اماکن عمومی، متصدی لاندری، متصدی خانه داری، متصدی امور پذیرایی در هتل.
مدیر رستوران ،متصدی تولید غذا و شیرینی را ،به عنوان مسئول هزینه های غذا و نوشابه تعیین میکند. درکل می توان گفت بازارکار رشته هتلداری بسیار متنوع است، به طور مثال گاهی دیده می شود که افراد برای ورود به بازارکار رشته هتلداری از انواع مدل های کسب و کار الکترونیک استفاده کرده و یا خود اقدام به تاسیس آژانس های هواپیمایی میکنند.
دانشگاه های برتر هتلداری در ایران
دانشگاه های بسیاری درحال حاضر این رشته را ارائه میدهند، دانشگاه تهران و علامه طباطبایی از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده این رشته در ایران هستند.
از جمله دیگر مراکز ارائه دهنده هتلداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دانشگاه سمنان و دانشگاه شیراز
- دانشگاه غیر انتفاعی علم و فرهنگ
- مؤسسه غیر انتفاعی فردوسی طوسی – مشهد
- دانشگاه غیر انتفاعی علم و هنر تهران
- موسسه غیرانتفاعی قدر – کوچصفهان رشت
- دانشگاه غیرانتفاعی شیخ بهایی – اصفهان
- مؤسسه غیر انتفاعی قشم – قشم
- دانشگاه محقق اردبیلی
- موسسه غیرانتفاعی مازیار – رویان نور
- دانشگاه هنر اصفهان
- دانشگاه مازندران
درآمد و حقوق هتلداری در ایران
در هتلداری درآمدتان بستگی دارد به نوع سمت و شغلی که دریافت میکنید دارد. طبیعی است که هر چه صنعت گردشگری رونقش بیشتر گردد، درآمد شما نیز بیشتر میشود.
درآمد و حقوق هتلداری در دنیا
از آنجایی که این رشته برای تحصیل در خارج از کشور نیز ایده آل است در صورتی که شما هم قصد ادامه تحصیل در این رشته را برای خارج از کشور دارید، می توانید در ادامه این مورد را بیشتر توضیح دهیم.
در حال حاضر کشورهای بسیاری به ارائه این رشته می پردازند که بهترین آن ها : ایالات متحده آمریکا ،نیوزلند ،کانادا ،سیشل ،مالدیو ،استرالیا ،انگلستان ،سوئیس ،موریس ،امارات متحده عربی هستند.
بهترین شغل های مرتبط با هتلداری:
اگر هتلداری را انتخاب نمایید ، می توانید در سمت های مختلفی به فعالیت بپردازید، محبوب ترین سمت هایی را که می توانید کسب نمایید را معرفی خواهیم کرد:
مدیر رویداد
وظیفه اصلی افرادی که در این سمت مشغول فعالیت می شوند، شامل برنامه ریزی، سازماندهی و مدیریت رویدادها می شود. افراد شاغل در این حوزه می توانند متوسط حقوق یک مدیر رویداد 43،018 دلار در سال داشته باشند.
مدیر سفر
مدیر سفر همانطور که از نامش پیداست شامل هدایت، اداره یک سفر خواهد شد. وظایف اصلی افراد شاغل در این حوزه شامل، برنامه ریزی برای سفر میشود.
مدیر رستوران
یک مدیر رستوران، بر فعالیت های رستوران نظارت خواهد داشت بدین صورت که متناسب با استراتژی بازاریابی کسب و کار، استخدام و آموزش کارمندان جدید، ارزیابی عملکرد کارکنان، مدیریت و به روزرسانی منوها، کنترل هزینه ها و بودجه تصمیماتی را بر عهده میگیرد.
مدیر کل هتل
مدیر کل هتل نسبت به دیگر سمت ها، وظایف سنگین تری را بر عهده خواهد داشت. وظایف فردی که مدیر کل هتل میشود، شامل مدیریت کارکنان، مدریت خدمات هتل، رسیدگی به شکایت ها و بسیاری موارد دیگر میشود.
مدیریت هتلداری
مدیریت هتلداری یعنی مطالعه و بررسی صنعت مهمان نوازی و چگونگی مدیریت امور مربوط به هتل. از این جهت، مدیریت هتلداری شامل مدیریت خود هتل، رستوران ، پارک موزه ها، سازمان های بازاریابی ، مراکز تفریحی و کلوپ های آن و بودجه بندی و سازماندهی هتل می شود. مدیر هتل ، فردی است که عملیات ها و وظایف موجود در هتل، متل یا محل های استراحت را مدیریت می کند. مدیریت عملیات هتل مواردی مانند مدیریت کارکنان هتل، مدیریت کسب و کار، استانداردهای نگهداری و بهداشتی هتل، رضایت مهمان ها و خدمات مشتری، مدیریت بازاریابی، مدیریت فروش، مدیریت درآمد، حسابداری مالی و خرید را در بر می گیرد اما به اینها محدود نمی شود. عنوان hotelier یا loading manager نیز به مدیریت عمومی هتل اشاره دارد که به عنوان مدیر اجرایی هتل انجام وظیفه می کند اما شرح وظایفش به وسعت هتل وابسته است.
رشته مدیریت هتلداری ، یکی از رشته های گردشگری و ترکیبی از دوره های آموزشی سرویس دهی غذا، اقامت، برنامه ریزی سفر و کسب و کار است. در این رشته ، دانشجویان با مهارت های لازم برای وارد شدن به حرفه مهمان نوازی ، اصول و معیارهای انتخاب ، شناخت و خرید تجهیزات برای موسسات پذیرایی ، منوشناسی، رزرواسیون، شناخت مواد غذایی، چگونگی نگهداری مواد غذایی، تهیه انواع غذا، بهداشت مواد غذایی و بهداشت و ایمنی در محیط آشپزخانه و موسسات پذیرایی آشنا و تجهیز میشوند.
مباحث موجود در مدیریت هتلداری و گردشگری شامل آشنایی با صنعت گردشگری و سفر، نظارت بر صنعت مهمانداری، حسابداری پایه هتل و رستوران، طراحی و مدیریت امکانات مهمانداری، مدیریت فناوری و بازاربابی هتلداری، مدیریت فروش و بازاریابی هتلداری، مدیریت قرارداد و خدمات، اصول مدیریت و بازاریابی هتلداری هستند.
تیپ شخصیتی مناسب برای مدیران هتل:
ENFJ: این تیپ شخصیتی، استقلال کاری و ارتباط خوبی با افراد داشته و از خلاقیت خود برای انجام وظایفش بهره میگیرد.
ENFP: این تیپ شخصیتی، ذاتا کارفرما بوده و آزادی و انعطاف پذیری لازم را دارد.
ENTJ: این تیپ شخصیتی، به تجارت ، بازرگانی ، اقتدار و رهبری علاقه داشته و مایل است با افراد مستقل و نتیجه گرا همکاری کند.
ENTP: این تیپ شخصیتی، به کار آفرینی علاقه داشته و میتواند با استفاده از خلاقیتش ، محیطی جدی و انعطاف پذیری به وجود آورد. علاوه بر این ، روابط اجتماعی خوبی نیز دارد.
ESTJ: این تیپ شخصیتی، تمایل دارد که در دنیای واقعی و طبق مقررات موجود کار کند، وظیفه سرپرستی واحدها را به عهده بگیرد و به دیگران دستور بدهد.
ESFJ: این تیپ شخصیتی، به سرعت ، تحول در کار و ارتباط با مشتریان و مراجعه کنندگان علاقمند است.
پند نامه:
برای تحصیل ، از نظرات کسانیکه هتلداری را انتخاب کردند کمک بگیرید.
به صورت کلی حوزه گردشکری در کشور ما در حال رونق است و به همین دلیل به آن توجه ویژه ای می شود و قرار است در آینده اتفاقات خوبی برای آن رخ دهد. پس هر حوزه دیگری که با آن در ارتباط است می تواند رونق ویژه ای داشته باشد. یکی از مهم ترین موارد در گردشگری مدیریت هتل ها است. اگر به کشورهای پر رونق در حوزه گردشگری توجه کنید، متوجه خواهید شد که توجه ویژه ای به این صنعت در این کشورها میشود.
در نتیجه برای رونق گردشگری در ایران نیز باید توجه ویژه ای به بحث مدیریت هتل ها شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.