مدیریت هتل داری چیست و چه بازار کاری دارد؟
مدیریت هتل داری و اهمیت اقتصادی؟
افراد شاغل در صنعت مدیریت هتل داری افرادی هستند با آداب و رسوم، زبان، فرهنگ و رفتارهای گوناگون که همه آنها با یک زبان مشترک یعنی زبان گردشگری با یکدیگر در ارتباط هستند.صنعت گردشگری در آغاز مبتنی بر تجربه افراد بود! رشد سریع صنعت گردشگری سبب شد نیروهای متخصصی را در جامعه گردشگرپذیر پرورش دهد. حال با توسعه علمی گردشگری در دانشگاه های ایران و تحصیل دانشجویان در رشته های مرتبط می توان قدم های مثبتی در توسعه صنعت گردشگری برداشت.
هتلداری که یکی از زیربناهای اساسی جذب و توسعه توریسم و گردشگری است رشته ی مدیریت هتلداری را پدید آورده است و افراد مدیر و ماهری را در جهت پیشرفت و توسعه اهداف گردشگری آموزش میدهد. دانشجویان مدیریت هتلداری علاوه بر یادگیری زبان انگلیسی! به یادگیری و تسلط بر یک زبان خارجی پر کاربرد دیگر همچون زبان فرانسوی، زبان آلمانی و یا زبان عربی میپردازند. همچنین درس کارآموزی را طبق برنام های که توسط مرکز آموزش عالی تدوین شده است به انجام می رسانند.
مهارت ها در مدیریت هتل داری:
مهارتهایی که دانشجویان در دوره کارشناسی فرا میگیرند بسیار گسترده است به همین علت به برخی از آنها در زیر اشاره میکنیم: مدیرت بخشهای مختلف هتل اعم از: مدیریت غذا و نوشابه، مدیریت فرانت آفیس، مدیریت، خانهداری، مدیریت حسابداری، مدیریت روابط عمومی، مدیریت تشریفات، مدیریت منابع انسانی، مدیریت بخش بازاریابی و فروش، مدیر شب، مدیر داخلی، مدیر ایمنی و…
مهارتها عبارتند از:
- به کاربستن روشهای سودآور و کنترل آن برای هتل
- ارتباط با مشتریان و جذب آنها جهت فروش اتاقها
- توانایی ارتباط با مهمانان خارجی
- توانایی تهیه انواع غذاها و شیرینی های داخلی و خارجی
- کار با رایانه و نرم افزار تخصصی پذیرش در هتل
- چیدمان میز و سفرهآرایی
- توانایی سرویس دهی به روشهای مختلف
- رسیدگی به امور مراسم، جشنها و تشریفات
- اجرای اصولی روش های خانهداری
- حسابرسی صندوق های مختلف در هتل
- اجرای برنامه هایی برای ارتباط بهتر بخش روابط عمومی با مشتریان
- تبلیغات، بازاریابی و فروش
- منو نویسی
- انتخاب اصولی در خرید وسایل هتل.
فرد تحصیلکرده در این رشته میتواند با فراگیری مهارت ها، تحقیق، کار و به دست آوردن تجربه کافی به سِمَت معاونت و ریاست یک هتل منصوب شود.
بازار کار
بدیهی ترین موقعیت شغلی دانش آموختگان رشته مدیریت هتل داری اشتغال در یک هتل خواهد بود، همچنین اشتغال در زمینه های تخصصی صنعت هتلداری از جمله اشتغال در واحدهای پذیرایی و اقامتی چون کافی شاپ، رستوران، مجموعه ها و آژانس های جهانگردی را می توان نام برد.
دانش آموختگان این رشته می توانند به عنوان کارشناس اطلاعات هتلداری برای مؤسسات ملی و جهانگردی و به عنوان مهماندار برای شرکتهای حمل و نقل هوایی اشتغال یابند و یا در مؤسسات آموزشی جهانگردی و هتلداری به آموزش بپردازند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.